Blog
/
1071 Comments
/
Slobodno malo jače i da li je relax “celog tela”

Cilj ovog teksta je da razjasnimo terminolosko nerazumevanje između pojedinih klijenata i terapeuta. Najčešće dve situacije su: “možeš slobodno malo jače” i ” da li je u pitanju masaža BAŠ celog tela?

Relax masaža obično predstavlja jednu prijatnu i blagu masažu koja treba da relaksira naše mišiće i nervni sistem dakle put u meditativni svet uživanja. Vrlo često međutim neki klijenti očekuju malo više od toga tj. da plativši termin relaks masaže kao najblažeg i nežnog tretmana dobiju i razbijanje čvorova na leđima i spazma mišića koje ova masaža ne obuhvata.

Pa moje kolege i ja kad čujemo čuvenu frazu: “možesš slobodno malo jače” digne nam se kosa na glavi.

Da se razumemo, relax masaža nije samo polivanje klijenta uljem i maženje i ona treba da ima svoj intenzitet pa imamo slabiji i jači relax shodno telesnoj građi klijenta, ali ona nije i značajno se razlikuje od sportske i terapeutske masaže gde poenta i jeste u jačini stiska, obradi dubokih tkiva i razbijanju miogeloza (čvorića).

Neki klijenti zbog nedovoljno iskustva sa masažama, a neki vođeni logikom da dobiju mnogo za malo insistiraju prilikom tretmana relaks masaže da ga terapeut “polomi”,”razbije” i sl. Ako želite plastično poređenje to je kao da uđete u salon automobila i platite “fiću”,a očekujete da Vam daju ključeve od džipa-terenca.

U našem studiju klijent je na prvom mestu i zaista se trudimo da svako bez obzira na tretman koji odabere izađe zadovoljan i sa osmehom na licu, a relax masaža je pravi izbor za sve one koji su ili početnici u svetu masaže pa da prve masaže na koje odu budu jedno prijatno iskustvo i uživanje ili za ljude koji masažu smataraju higijenom tela i redovni su pa im relaks masaža dođe kao “tekuće održavanje”.

Sledeće od pitanja koje terapeuti (profesionalci) ne vole da čuju je: “Da li je u pitanju opuštajuća masaža baš CELOG tela?” Izvinjavam se svima koji ovo pitanje postave iz želje da zaista saznaju da li je u pitanju parcijalna masaža ili je od “glave do pete”, ali veliki broj pre svega muških klijenata koristi ovo pitanje da bi na fin način saznao da li salon radi neku od završnica tj.” happy end”.
Krivica ovde nije samo do klijenata jer u mnogim oglasnicima upravo pojedine terapeutkinje i nude: opustajuću masažu CELOG tela, ili masažu za “galantnu gospodu” skrivajući na taj način ono što zapravo nude, a što se tretira kao krivično delo. Tako da se desi da klijenti nakon takvih iskustava i u potrazi za novim masažnim studijima često postave ovo pitanje zeleci da dobiju nešto “više” od same masaže.

Studio Sparkle gradi svoj imidž isključivo na profesionalnim masažnim tretmanima tako da ćete iz našeg masažnog prostora izaći sa osmehom i pozitivnom energijom i biti “happy” i bez “happy enda”.